Ingen bättre dag idag

Samma mykkäkoulu fortsätter. Jag har sagt mitt, vad jag tycker. Nu är det bara upp till honom att försöka fixa det. Igår gjorde jag min normala länk. Är så glad för att jag gjorde det  för idag har jag absolut ingen lust och föret är dessutom dåligt. Det har börjat smälta nu. Äntligen. Men blir säkert en lång period av dåligt före nu, blött och trist. Hoppas det inte stoppar mitt länkande. Nej, ja vill fortsätta vara duktig. Har varit så nöjd över att kilona gått nedåt sakta men säkert. Det kräver också att jag inte äter någon kvällsbit. Och det är ju det som är godast, att ta en fika, en god smörgås och mumsa framför tv:n. Det är slut på de vanorna nu :(

Ärlighet det viktigaste

Är lite deprimerad. Har ett bråk på gång med min man och vi har inte sagt ett ord åt varann på två dagar. Vill ändå inte skriva ner vad det handlar om, men tycker det är jobbigt. 
Har varit hela dagen utomhus idag. Underbart väder men ganska halt nu då det varit plus och minus grader om vart annat. Tänker ta en lite tupplur nu och sedan blir det matlagning och sen småningom en länk. Men nu är jag inte alls på humör för det men tänker tvinga ut mig själv ändå.

Cochem, Tyskland och sportlov
Då var den sportlovsveckan slut och vi har ju faktiskt hunnit med en hel del. Vi började ju med grannarnas lilla överraskning, som blev succe'.
På måndagen åkte vi iväg till Cochem, Tyskland tillsammans med ett annat par. Ett trevligt litet ställe vid Moselfloden med otaliga vinodlingar. Det var nu så tidigt på året att det inte var så grönt ännu men ingen snö iallafall. Temperaturen kunde gå upp till tio grader på dagen men på morgnarna fick man skrapa bilens vindruta. Det var mest mat och dryck och lite sightseeing i närområdet som var på programmet. Lite vinprovning hör ju också till då man är där men hittade inte något riktigt i min smak. De röda vinerna var bara vatten, enligt mig. De vita var helt drickbara, men fick ingen ahaa upplevelse av dem precis. Däremot tog vi hem bland annat en persikolikör som var jätte god. Det var tydligen speciella persikor som inte finns någonannanstans i världen.
Vi bodde på ett gammalt hotell, Germania, från 1700-talet. De hade egna vin- och persikoodlingar en fem kilometer bort. Det var av deras egna producter vi tog med oss hem. En trevlig resa hade vi och gjorde gott att komma bort från Finland lite och att få röra sig utan barn några dagar.
Då vi kom hem väntade oss en mindre trevlig överraskning...Det hade kommit snö i MÄNGDER. Ingången till huset var helt insnöad och bilen, fastän vi har fyrhjulsdrift, slapp inte ända fram till biltaket. Inte nog med det, våra bästa vänner, våra två grannfamiljer var förstås på resa hela veckan. Så snälla vänner som vi är hjälpte vi även dem med skottningen. Nå vi fick ju lite gratis motion på köpet.
Med mitt länkande har det varit lite sämre denna vecka pga. resan, men tog igen det på torsdag med många timmar skottning och länk på lördag och söndag. Imorgon börjar en ny period på jobbet, vilket innebär mer timmar i veckan för mig. Men brukar ändå gå lättare då våren och ljuset kommer.

RSS 2.0