Höst i luftenBörjar vara slut blommat i trädgården. Jag älskar växter men är inte så skicklig ÄN. Man får prova sig fram. Det är bara rosorna här som blommar och någon Ölandstok, Krysantemer och Pelargoner. Nå, det var några i alla fall men inte samma färgprakt som tidigare på sommaren. Ett tjugotal äppel har vårt lilla äppelträd lyckats producera i år och det är vi glada över. Men kallt har det också blivit så man sitter inte längre ute långa stunder. Annat är det på sommaren då man lever i sin trädgård och huset då lider av dammråttor...Min egen näckros som jag har i en liten damm på gården. Är så nöjd över att jag lyckats få den att trivas. Den hade i somras fem blommor. Nu har de vissnat bort, eller det är enbart bladen kvar.

Har en 'Zilga' vinranka på gården. Finns det någon där ute som kan tipsa hur och när den borde beskäras eller måste den över huvudtaget beskäras??? Våra grannar gör det inte.


Flunssa på gång

Jag ligger för andra dagen hemma i feber. Förhoppningsvis kan jag imorgon fara till jobbet. Nu har man i allafall tid att skriva ett litet inlägg och kolla igenom andras bloggar.
Nog är det ju bara trist att vara hemma då man är sjuk. Då man jobbar önskar man att man skulle få en ledig dag, men blir man sjuk önskar man att man fick vara på jobbet.

Skall ta och försöka hitta något trevligt recept att laga till fredagen. På lördagen är vi bortbjudna på kräftskiva igen. Förra helgen hade vi med släkten, 26 pers. och åt gudagoda inhemska signalkräftor. Inga äckliga frysta kinesiska... Det är nog SÅÅ stor skillnad. Nu i helgen blir det nog frysta, och visst går det an men skillnaden är som sagt stor.


Gardasjön, Italien, juni 2010.


Sommarlovet över

Det blev visst en rejäl paus i mitt bloggande. Men har inte tänkt ge upp än...
Har haft en underbar sommar. Vi startade sommarlovet genom att åka till Gardasjön, Italien. Det var en bra start att komma bort från vardagen och faktiskt känna att det var semester. I övrigt har vi varit på landet, ute på en holme långt ute på Finskaviken. Njutit av mycket sol och värme. Till och med vattnet har varit varmt, vilket är sällsynt där ute då vi har öppna havet framför oss. Har även umgåtts med vänner, bl a våra goda grannar ätit god mat, druckit god dryck och blivit lite fetare igen...Även en liten tripp till Tallin blev av. LIVET ÄR HÄRLIGT!
Men nu började vardagen för en par veckor sedan. Det är nog skönt att få lite rutiner igen och få längta till fredagarna. Det är något speciellt med det!
Igår tände vi första brasan för hösten, ja det har ett tu tre blivit så kyligt igen, usch. Men brasa och ljus och mörkret på kvällen är mysigt. Det brukar jag sakna på sommaren. Det är bra att det finns något bra i alla årstider ändå, fastän jag nog är en sol-älskare. Sommaren är ju nog för kort i vårt land. Man borde lära sig att njuta av alla årstider och av varje dag. Dumt att alltid gå och längta till något i framtiden. Man skall leva för dagen.

RSS 2.0