Cochem, Tyskland och sportlov
Då var den sportlovsveckan slut och vi har ju faktiskt hunnit med en hel del. Vi började ju med grannarnas lilla överraskning, som blev succe'.
På måndagen åkte vi iväg till Cochem, Tyskland tillsammans med ett annat par. Ett trevligt litet ställe vid Moselfloden med otaliga vinodlingar. Det var nu så tidigt på året att det inte var så grönt ännu men ingen snö iallafall. Temperaturen kunde gå upp till tio grader på dagen men på morgnarna fick man skrapa bilens vindruta. Det var mest mat och dryck och lite sightseeing i närområdet som var på programmet. Lite vinprovning hör ju också till då man är där men hittade inte något riktigt i min smak. De röda vinerna var bara vatten, enligt mig. De vita var helt drickbara, men fick ingen ahaa upplevelse av dem precis. Däremot tog vi hem bland annat en persikolikör som var jätte god. Det var tydligen speciella persikor som inte finns någonannanstans i världen.
Vi bodde på ett gammalt hotell, Germania, från 1700-talet. De hade egna vin- och persikoodlingar en fem kilometer bort. Det var av deras egna producter vi tog med oss hem. En trevlig resa hade vi och gjorde gott att komma bort från Finland lite och att få röra sig utan barn några dagar.
Då vi kom hem väntade oss en mindre trevlig överraskning...Det hade kommit snö i MÄNGDER. Ingången till huset var helt insnöad och bilen, fastän vi har fyrhjulsdrift, slapp inte ända fram till biltaket. Inte nog med det, våra bästa vänner, våra två grannfamiljer var förstås på resa hela veckan. Så snälla vänner som vi är hjälpte vi även dem med skottningen. Nå vi fick ju lite gratis motion på köpet.
Med mitt länkande har det varit lite sämre denna vecka pga. resan, men tog igen det på torsdag med många timmar skottning och länk på lördag och söndag. Imorgon börjar en ny period på jobbet, vilket innebär mer timmar i veckan för mig. Men brukar ändå gå lättare då våren och ljuset kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0