Bröllopsdag...

...inte för oss, men våra goda grannar firar sin 10:e bröllopsdag idag. Vi vuxna ska gå ut och äta ikväll och barnen får stanna hemma med barnvakt. Vi hade inte råd att skaffa limousinskjuts till dem, så det får bli min mans bror, utklädd till chaufför, som får föra dem till stan. Lite skumvin får de skåla i och skall försöka hitta "deras låt" ännu, som han får spela upp för dem i bilen. Det skall bli skoj att få äta ute lite. Det är så sällan vi gör det nuförtiden.
Nu måste lite städas och fixas här inför kvällan.
Trevligt veckoslut och SPORTLOV!

Nu trött



Oj vad jag känner mig trött idag. Jag som tidigare skrutit med att jag blivit så pigg av länkandet. Blev plötsligt i går kväll trött. Pinade mig själv att titta på Dr. House, fastän jag gärna gått och lagt mig. Han är ju rätt bra, fastän man inte själv skulle vilja ha honom som läkare, förutom om han botar en då förstås. Men han är ju bara så härligt elak! Efter House måste jag lägga mig för en timme för att sedan stiga upp och följa med då Finland igen floppar i nordisk kombination. Önskar att jag bara sovit vidare för kunde ju inte somna om direkt efter heller. Nästa natt lär väl inte bli så mycket bättre...Tänker nämligen stiga upp kl.5 och se Finland vinna(?) mot Tcheckerna. Nå, hoppas kan man väl ändå. Tycker egentligen synd om de finska OS idrottarna då de fått så mycket skäll och ingen förstår hur det har gått så här i dessa spel... Det är väl små saker här i livet ändå.

Knakar i knutarna

Sitter under filten i soffan och njuter av brasan. Ute krakar det i knutarna och är svinkallt. Mot slutet av veckan har de väl lovat lite varmare. Skulle vara på tiden nog.
 Har kännt mig jättepigg idag och det tror jag faktiskt beror på att jag rör på mig så mycket mer än för en månad sedan. Har i princip länkat varannan dag. Idag var jag igen på språng. Har sagt det förr, men jag känner mig så duktig!
 På torsdag morgon blir det att vakna tidigt. Tänker titta på Finland-Tcheckien, hockeymatch. Då gäller det för grabbarna. Hela OS har ju varit en flopp för vår del, så få se om det kan bli något annorlunda. Få se bara om jag orkar mig upp. Heja Finland!

Piggare mamma

Då var arbetsveckan över igen. Snabbt  gick det och känns att det varit en lyckad vecka på jobbet. Jag tror att mitt länkande har börjat inverka på kroppen. Jag orkar helt enkelt mera. Sedan beror det säkert på att det börjar vara ljusare ute igen. Tycker nog att det är mysigt när det är mörkt och man får tända en massa ljus och ha brasa inne, men pigg blir jag inte av mörkret. 
Igår hade jag ju en dålig dag då diskar mm. lämnade framme. Men idag har jag varit hurtig igen. Fixat diskar i ett par omgångar, städat lite grann, handlat, haft mamma och pappa på kaffe. Jag har till och med varit i stan och slösat pengar. Tänkte bara titta lite...och kom hem med en klänning. Kunde inte motstå den! Den var just i min stil och satt perfekt (enligt min mening). Längtar efter att få ha den på mig. Det är sällan jag hittar något som jag gillar så starkt, så då måste man ju köpa, och så fruktansvärt dyr var den väl inte heller. Tidigare i veckan hittade jag ett par strech jeans, men det behövde jag verkligen och en blus med lite " rysch pysch", som var härligt romantisk och lite somrig kanske. Nu får jag inte shoppa på ett tag. Har egentligen inte råd att hålla på så här. Den första mars åker jag och min man dessutom till Tyskland för ett par nätter, så skulle ju gärna köpa något därifrån också...Skall bli trevligt att se något annat emellanåt.
Jag kom just från min länk. Är så nöjd igen då jag fick det gjort. Har hela dagen väntat på att temperaturen ute skulle stiga. Det var -25 i morse och min gräns går vid -15 grader. Det steg till -16 och då gjorde jag ett försök, som tydligen lyckades bra. Yes, nu kan jag äta och dricka lite gott med gott samvete igen.

Ha en skön helg folks!

Vintern fortsätter


Stress i kroppen

Känner mig stressad, jätte jobbigt. Ändå hade jag endast två lektioner idag på jobbet. Har handlat, varit ute i kölden och fotat lite grann och så var jag nästan en timme och väntade på ett museum i stan på min dotter, som var därmed klassen. Hade lovat hämta henne men visste ej riktigt när det skulle sluta och så drog det dessutom över tiden ordentligt. Sånt kan få mig så stressad sedan. Blev tvungen att handla igen pga att maten jag från början hade planerat skulle ta ca 2 timmar i ugn och det skulle jag inte hinna med nu. Så när jag väl fick henne i bilen hämtade vi lillasyster från eftis och for till butiken. Skulle dessutom köpa en liten födelsedagspresent, då yngre dottern skall på kalas i kväll.  Har nu ätit och humöret steg ett snäpp. kanske det blir ännu bättre nu då jag skriver av mig lite. om jag orkar ch har lust tar jag senare en länk ännu. var så nöjd i morse då åtminstone vågen reagerar på att det händer något med min kropp. Man blir nästan änu ivrigare och vill springa mer och samtidigt känns det lättare att hoppa över de där goda kvällssmörgåsarna, som inte gör mig gott.

Kall vacker vinterdag

Då var den arbetsdagen igen över. Måste övervaka ett matematikprov i årskurs åtta idag. Försökte själv göra provet, men få se vad resultatet blir... ( om nu läraren ids rätta mitt också). Tyckte faktiskt att jag kunde en del, fastän det är tusen år sedan jag räknat sådan matte.

Är nu hemma och funderar över vad jag vill göra denna dag. -20 grader visade termometern i morse, men nu något mildare ca. -15 grader. Idag skall det  åtminstone länkas! Digiboxen skall jag åka och byta ut in till stan, men sen vet jag inte. Skulle vilja gå och shoppa lite men finns inte direkt något som jag skulle behöva, så borde väl låta bli då egentligen. Kanske kolla runt liiite... Fick ju lön i måndags. Men om man skulle vara förståndig så skulle man ju försöka spara lite. Oftast hittar man dock något, som man tycker att man behöver, om man går tillräckligt länge och kollar.

Handla mat måste jag också. Finns de egentligen något tråkigare??? Speciellt då man har sån ide' torka och tycker att man lagar samma mat vecka efter vecka. Att fixa vardagsmat är så tråkigt!! Man orkar bara inte satsa och lägga en massa extra tid och fantasi på den, därför blir det ju så tråkigt.

Dessutom skulle jag vilja hinna med att läsa på lite italienska. Tänkte man skulle få ett litet ordförråd helst tills vi åker till Italien i sommar. En bra bok har jag också börjat på. En bok av Henning Mankell, "Kinesen". Verkar vara i min smak dvs. fart och spänning från början. Det är ganska sällan jag läser nuförtiden. Är alltid så trött, så jag måste lägga bort boken efter några sidor. Helst skulle jag läsa före sängdags på kvällen, men det vill sällan bli till något hurh spännande det än är.

Återstår att se hur dagen blev.

Tvillingar!!!

Sent i går kväll, hade redan somnat, fick jag ett sms, där det stod att min bror och kommande fru väntar TVILLINGAR. Sååå häftigt och är så glad för deras skull!!! Kan säkert kännas lite jobbigt för dem med två stycken, men som syster tycker jag att det skall bli så roligt! Tänk att min lillebror ska bli pappa- på tiden! Är så glad för deras skull och de kommer garanterat att klara det bra. Måste nu vänta ända till oktober(?) förrän de kläcks. Lång tid att vänta. Synd bara att vi har 450 kilometer mellan oss, men vi brukar ju nog träffas rätt ofta ändå, främst på sommaren.
Mina flickor var naturligtvis också glada. De har ju så länge väntat på fler kusiner. Min yngre dotter var dock lite orolig över hur skulle det nu gå med deras Borgbackenutflykt, som de lovat göra med mina flickor på sommaren. Det löste sig ändå och flickorna får åka. De väntar nu att få hjälpa till med att sköta.

Vilken underbar måndag!

Segt var det att stiga upp igen på morgonen. Det jobbigaste brukar vara att få igång barnen, som gärna skulle sova längre. Själv flyttar jag nog väckarklockan fram ett par gånger för att få dra mig en stund till.
På jobbet var väl allt ganska ok. En klass var smått jobbig, men det gick ok. Jag jobbar alltså som lärare, om någon undrar.

Fantastiskt solsken ute med endast några minusgrader. Kvickt efter jobbet for jag och handlade vad som behövdes till middagen och sedan snabbt länkkläderna på och ut och lufsa. Ja, jag har äntligen kommit i gång med sportandet igen och är så stolt över mig själv!!! Hemma drar jag sedan ett antal muskelövningar och känner mig så duktig. Otroligt vad det kan göra åt självkänslan.

Har tidigare i mitt liv spelat aktivt volleyboll, men pga. eksem och skador och små barn som kom till , måste jag ge upp den grenen. Jag är atopiker och har stora problem med eksem främst på händerna, men i höst har jag även lidit av dem i ansiktet. Efter ett antal allergitester och 20 gångers ljusbehandling har det varit bättre. Eksemen har till och med hindrat mig från att sporta, då de kliat så in i norden då man svettats. Därför är jag så extra glad att jag nu kommit i gång med länkandet och att det känns ok! Skulle som så många andra kvinnor vilja gå lite ned i vikt.
Vi skall med familjen åka till Gardasjön på sommaren och skulle då vilja vara i topptrim, hmm. Nåja, i lite bättre form skulle jag gärna vara. Resan är som en bra morot att anstränga sig lite mer och motionera och kanske äta lite förståndigare.

I helgen har det ju nog ätits en massa gott igen... På fredagen då vi fick gäster bjöd vi på nötyttrefile´med gorgonzolasås, som blev SÅ god! På lördagen var vi först på middag hos mina föräldrar, och där äter jag alltid mig FÖR mätt. Mammas mat är mammas mat! MEN efter det hade våra grannar bett oss komma och hälsa på och de hade en underbar fondue och andra ljuvliga tilltugg till. Och vi som redan var mätta, pust. Men visst fick vi i oss en del ändå. De bjöd på så underbara salta kex med sylt och en tunn skiva getost på. Fruktasvärt gott alltså!!! Måste lägga det bak öra.
På söndagen åkte vi med barnen till ett "badparadis" för barn och vuxna, förstås. Där plaskade vi ett par timmar och gick efter det och åt på en restaurang med pizzabuffet. Man betalar ett pris och äter så mycket man orkar. Så det blev ju en del IGEN.
Nu gäller alltså lite smalare linje i veckan och så skall jag röra på mig mycket-jag LOVAR!

Äntligen fredag!

Är det inte något speciellt med fredagar?! Så underbart att få koppla av och njuta av några dagar ledigt.
Visst trivs jag på mitt jobb men ändå går man hela veckan och längtar just till fredagen.
Ok, jag har ju nog tänkt städa upp här och vi får en familj hit på besök fick jag höra just. Så något smått och gott borde här närmast planeras och inhandlas och tillagas. Men trots att man har städning framför sig också så känns det inte så jobbigt då det ändå är fredag.

Min man har i dag varit och gjort körkortsprov igen. Han har körkort men skall småningom börja lära sin äldre dotter köra också. Grymt nervös var han. Lite pinsamt om man inte skulle klara det, va? Men han fixade det som tur. Få se bara hur körundervisningen kommer att fungera. De berörda parterna har nämligen båda ganska häftigt temperament. Kan tänka mig dottern bromsa in och tåga iväg till fots om det kör ihop sig...
I och för sig lärde även min pappa mig att köra bil och det gick märkligt nog mycket bra, trots att vi också har ett häftigt temperament. Det är väl det ryska blodet i oss...Men jag var väl helt enkelt så bra på att köra bil att vi aldrig behövde bråka om det (he he).

Önskar er alla en skön fredag!

Välkommen till min nya blogg!



Hur skall man börja sitt första inlägg egentligen?

Har länge funderat på att börja med en egen blogg. Har hittills följt med andras bloggar lite i smyg. Nå i smyg kan man väl inte säga heller då det är offentliga bloggar.

Tänkte ändå göra ett försök med en egen och hålla mig anonym. Har nämligen ett jobb som gör att jag kunde bli lite utsatt, eller hur jag nu skall förlara det. Vill helt enkelt inte att vem som helst skall följa med mitt privata liv. Det kanske inte är så intressant att följa med min blogg då, men hoppas på att någon läsare hittar hit någon gång i alla fall och vill kommentera något! Det lär vara hälsosamt för själen att skriva av sig. Så om ingen följer med den så blir det min egna lilla dagbok med tankar om livet mm.

Det var ju inte det lättaste att komma in och börja på här, då mina namn förslag alla var upptagna. Vill göra det klart att jag inte stavat ´wonderfulword´ fel i misstag. ´Wonderfulworld´ var nämligen upptaget och tyckte då att ´word´ kunde passa i en blogg eftersom man skriver här.

Det här skall bli riktigt spännande!
Jag hoppas bara att jag snart får lite koll på hur man designar sin blogg så den blir lite mer attraktiv. Den som läser får se hur det utvecklas.

Ha en underbar dag alla!


RSS 2.0